MADE in DENDERLAND

Wat is MADEinDENDERLAND?

Met MADEinDENDERLAND wil Erfgoedcel Denderland in samenwerking met Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove het erfgoed van particulieren, families, verenigingen, vrijwillige erfgoedorganisaties en lokale overheden een duurzame digitale toekomst geven. Vrijwilligers gaan op zoek, registreren en ontsluiten deze collecties. Dankzij hun speurzin en werklust kun je meegenieten van deze verborgen parels.

Dit initiatief kwam tot stand met steun van de Vlaamse overheid.

Wat wordt getoond op deze website?

Je vindt het erfgoed terug uit Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove, zowel uit professionele als niet-professionele instellingen. Dit erfgoed is bijzonder kwetsbaar omdat het weinig beschermd is tegen verlies en verval. Denk aan de gevolgen van een overlijden, de stopzetting van de activiteiten, verkeerde bewaaromstandigheden, versnippering van het geheel in de loop van de tijd...

Concreet gaat het om foto's, prentkaarten, objecten, filmpjes, audio-opnames, affiches, persoonsgegevens, krantenpagina's ...

Op MADEinDENDERLAND vind je in de eerste plaats het materiaal waarvan de eigenaars, de partners en de vrijwilligers vinden dat het belangrijk genoeg is om het te tonen, omwille van de ouderdom, het onderwerp of de kwetsbare staat van het origineel. Het kan echter zijn dat een bepaalde collectie nog niet volledig gedigitaliseerd is, of dat de collectiehouder ervoor kiest om een deel niet online ter beschikking te stellen. Neem daarom zeker contact op met de Erfgoedbank-partner in kwestie als je nog meer informatie zoekt over een specifiek object of over de gehele collectie.

De Erfgoedbank wordt voortdurend aangevuld. Kom dus zeker af en toe een kijkje nemen! We staan uiteraard open voor aanvullingen en opmerkingen. Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Raadpleeg onze disclaimer voor meer informatie rond auteursrecht en privacy.

MADE in DENDERLAND maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae